Alumeco Group overgenomen door Amari Metals

We zijn verheugd aan te kondigen dat de familie Schweers, eigenaren van de Alumeco Group, een aandelenkoopovereenkomst is aangegaan om 100% van haar aandelen in Alumeco Holding A/S, inclusief de Aluwind Group, te verkopen. Alumeco Group heeft ongeveer 1.050 medewerkers in dienst en is een toonaangevende Noord-Europese distributeur van non-ferrometalen halffabrikaten en gespecialiseerde leverancier van aluminium subconstructies aan OEM's van windturbines. De koper, Nordic Metal Holdings Inc, is een nieuw opgerichte Amerikaanse houdstermaatschappij die geassocieerd is met en beheerd zal worden als onderdeel van Amari Metals, een van de toonaangevende verwerkers en distributeurs van halffabrikaten in roestvrij staal, aluminium en koperlegeringen in Europa.

 

De afronding van de transactie is afhankelijk van goedkeuring door regelgevende instanties, maar we gaan ervan uit dat de afronding in de komende maanden zal plaatsvinden.

 

Eigenaar van de Alumeco Groep, Hans Schwweers & familie, bevestigt:

In de afgelopen 40 jaar is Alumeco uitgegroeid tot een van de toonaangevende distributeurs van halffabrikaten in non-ferrometalen in Noord-Europa, met een groot potentieel om toekomstige zakelijke kansen te benutten. De tijd is echter aangebroken voor mij en mijn gezin om met pensioen te gaan en met de succesvolle afronding van de transactie met Nordic Metal Holdings ben ik er vast van overtuigd dat Alumeco aanzienlijke kansen en synergiën zal hebben om te groeien en te bloeien in de komende jaren.

Ik ben buitengewoon trots op onze medewerkers en hun niet-aflatende inzet, cultuur en waarden, die Alumeco hebben geleid tot deze zeer opwindende ontwikkeling die de kracht en het succes van het hele Alumeco-team erkent. Amari heeft grote bewondering voor het bedrijf en haar medewerkers en ik heb er alle vertrouwen in dat Alumeco bij Amari in goede handen zal zijn.

Onze nieuwe eigenaren zijn van plan Alumeco te behouden als een onafhankelijke en op zichzelf staande groep binnen de Amari-familie en de sterke samenwerking die we hebben met onze bestaande klanten en leveranciers voort te zetten. We zijn ervan overtuigd dat toetreding tot Amari Metals geweldige synergiën zal bieden om de relaties met al onze zakelijke partners uit te breiden en te versterken.

 

We kijken uit naar een blijvende goede samenwerking met onze klanten en leveranciers.