Transport oplossingen in aluminium

Transportløsninger med aluminium

Many options and individual design development involving aluminium.

Transportoplossingen in aluminium: de lichtgewicht route naar optimalisatie.

 

Wist u dat aluminium een lichtgewicht metaal is met hoge sterkte en goede corrosieweerstand? Bovendien is het dankzij de vervormbaarheid van het metaal mogelijk om individuele aluminiumontwerpen te ontwikkelen welke zijn afgestemd op elke individuele taak. Deze eigenschappen maken aluminium bijzonder geschikt voor gebruik in de transportsector.

Hieronder vindt u een overzicht van de vele voordelen die u kunt behalen als u ervoor kiest om uw opbouw te optimaliseren met oplossingen in aluminium.

 

 

Een sterke en winterharde opbouw met een laag gewicht

Kiest u voor aluminium dan kunt u, met het juiste ontwerp en onze begeleiding, aanzienlijk gewicht besparen.

Bovendien hebben de aluminium delen van de opbouw, vanwege de hoge corrosieweerstand van het materiaal, slechts een minimaal onderhoud nodig.

 

Lichtgewicht constructies zorgen voor langdurige winstgevendheid.

De dichtheid van aluminium is ongeveer 1/3 van dat van staal. Volgens de European Aluminium Association zou een gemiddelde vrachtwagen ongeveer 800 kg. zwaarder zijn wanneer de aluminium onderdelen van de vrachtwagen zouden worden vervangen door staal. Evenzo kan het gebruik van meer aluminium onderdelen het totale gewicht van bepaalde voertuigen met ongeveer 2.000 kg verminderen.

Het verminderde gewicht van het voertuig maakt het mogelijk om meer goederen te vervoeren zonder de wettelijke gewichtsregelgeving te overschrijden. En wanneer u de gebruikelijke hoeveelheid goederen blijft vervoeren, zal hierdoor ook uw brandstofverbruik verminderen. Het gebruik van aluminium als vervanging van zwaardere materialen biedt een mogelijkheid tot volledige optimalisatie, waardoor financiële voordelen worden gecreëerd.

 

De toekomst tegemoet met een meer milieuvriendelijk materiaal.

Er is een breed scala aan mogelijkheden voor het vormgeven van aluminium, wat een substantiële vrijheid van ontwerp garandeert als het gaat om de opbouw van elk afzonderlijk voertuig. Aluminium kan in vrijwel alle onderdelen van het voertuig worden gebruikt, maar is vooral populair voor het ontwerpen van vloeren, zijkanten, deuren, enz.

in vrachtwagens. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van aluminium is dat u aluminium delen exact op basis van uw specifieke behoeften kunt ontwerpen, gericht op detail, afmeting, en functionele klant-specifieke aanpassingen.

 

Het gebruik van aluminium in transportoplossingen biedt niet alleen financiële en praktische voordelen. Aluminium draagt ook bij aan een schoner milieu en is gemakkelijk te recyclen. Gewichtsminimalisatie door bijvoorbeeld staal te vervangen voor aluminium betekent dat een gemiddeld voertuig per kg verwerkt aluminium ongeveer 28 kg CO2 minder uitstoot dan een overeenkomstig voertuig waarin geen aluminium is verwerkt. 

"In de toekomst kan de behoefte aan transport alleen maar toenemen, en wanneer we daarom een oplossing in aluminium ontwikkelen en aanpassen in samenwerking met de klant, geeft dit ons een zekere mate van voldoening die we kunnen leveren door materialen te vervangen of ontwerpen te ontwikkelen. ter vermindering van de CO2-uitstoot ", zegt Christian Pilgaard, Product Manager bij Alumeco.

 

Wanneer aluminium wordt gerecycled, kan bijna 100% gerecycled worden, met slechts zeer kleine materiaalverliezen tijdens het recyclingproces. Het proces zelf vereist ongeveer 5% van de totale hoeveelheid energie die oorspronkelijk nodig is om aluminium te produceren in een nieuwe productie. Bovendien kan het recyclingproces een onbeperkt aantal keren worden herhaald, omdat de oorspronkelijke eigenschappen van het aluminium worden hersteld bij het opnieuw smelten.

 

Onze transportoplossingen

 

Als aluminiumspecialist biedt Alumeco een groot aantal transportoplossingen in aluminium voor specifieke ontwerpen van bestelwagens, vrachtwagens, aanhangwagens en opleggers. We bieden een breed scala aan transportsecties, waaronder vloerdelen, langsliggers, draagprofielen en randprofielen. Als u andere oplossingen nodig hebt dan de hierboven genoemde, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen zodat we in samenwerking met u een aluminiumoplossing kunnen ontwikkelen die 100% is aangepast aan uw specifieke behoeften.

Wij hebben recentelijk een geheel nieuw assortiment geïntroduceerd dat nog meer transportsecties bevat.

 

Bron:

 

                                                                                                                             

 

 

 

Læs mere om vores transportløsninger:

Brdr. Platz