Hvide Sande Scheepswerf, Staal en Service

Hvide Sande Scheepswerf bouwde serviceschepen

Serviceschip voor Dong Energy voor het onderhoud van windturbines.

Allerlei commerciële schepen - en van 100% aluminium

 

Hvide Sande Scheepswerf, Staal en Service is een veelzijdige scheepswerf die vele verschillende soorten commerciële vaartuigen bouwt. Sommige modellen zijn van 100% aluminium, terwijl in andere modellen aluminium wordt gebruikt voor het plaatsen van lichtgewicht structuren.

 

'Wij produceren allerlei soorten commerciële schepen tot ongeveer 50 meter lengte. Het varieert van sleepboten tot ferries, vissersboten en gewone vaartuigen. Verschillende van de schepen zijn stalen schepen met een aluminium dek en de lichtgewicht structuren op het schip zijn altijd van aluminium,' zegt Hans Anton Holm, Senior Project Manager bij de scheepswerf in Hvide Sande.

 

'Aluminium helpt ons op 'het dek', omdat het zowel licht van gewicht is als een stabiel materiaal is. Dit betekent dat de boten niet topzwaar worden. We bouwen tevens aluminium schepen, waar alles van de romp tot de dekken uit gewichtsoverwegingen van aluminium is vervaardigd. Deze worden onder andere als transportvaartuigen gebruikt in zowel de windturbine- als de offshore industrie. Bijvoorbeeld een bevoorradingsschip dat wij hebben gebouwd voor Dong om windturbines te onderhouden.'

 

'… goed in het vinden van oplossingen voor ons'

Voor Hans Anton Holm en de collega's die de productie van de scheepswerf plannen, is wat hij noemt '… een betrouwbare partner' van groot belang:

 

'De scheepswerf koopt een groot deel van het aluminium bij Alumeco en zij helpen ons geweldig met het vinden van specifieke oplossingen. Bijvoorbeeld, als we grote projecten hebben die niet alleen de standaard materialen nodig hebben. Hier worden we altijd beleverd met de kwaliteit die we willen én op de overeengekomen datum. Dit helpt Alumeco om een betrouwbare partner te zijn,' zei hij, en voegt toe:

 

'Alumeco staat tevens sterk op het gebied van certificering, hetgeen voor ons belangrijk is want wij verlangen documenten voor alle materialen waar wij mee werken.'


Zeewaardige legeringen

'Weinig mensen weten dat aluminium vaartuigen kunnen worden gebouwd zoals Hvide Sande Scheepswerf, Steel en Service dat doet, wat hen vele voordelen geeft op het gebied van gewicht en corrosieweerstand. In principe is het niet eens nodig een schip, dat is vervaardigd van aluminium, te lakken, want deze legeringen zijn zeer 'zeewaardig.' Zij weerstaan zout water, dat anders één van de meest aggressieve corrosie is,' zegt Hans Martin Vestergaard, een Sales Consultant bij Alumeco.

 

'De scheepswerf in Hvide Sande heeft voornamelijk items opgeslagen voor dagelijkse levering vanuit het magazijn. In sommige gevallen en met betrekking tot individuele projecten, bestellen wij met lervering rechtstreeks naar het project. Wij leveren altijd goedgekeurde materialen waar alle certificeringen in orde zijn, omdat dit documentatie is die de klant nodig heeft.'

 

Slow motion video gemaakt door Hvide Sande Scheepswerf, Staal en Service.

Meer info:

U kunt meer lezen over Hvide Sande Shipyard, Steel en Service.Hier

U kunt tevens technische informatie verkrijgen over de boot, welke werd gebouwd voor offshore doeleindenHier

 

Wist u dat:

Alumeco kan een certificaat verstrekken dat de kenmerken en traceerbaarheid van het product weergeeft.Zie de lijst met onze certificaten.

 

Zoals U kunt lezen in ons artikel over corrosie, alwaar u meer informatie krijgt over de legeringen die worden gebruikt voor maritieme projecten.Lees het artikel

  • Serviceschip voor offshore windturbines
  • Serviceboot - Opbouw gemaakt van aluminium