Extrusie

Aluminium profile production
Productie van aluminium profielen

Extrusie is het proces dat wordt gebruikt bij de productie van aluminium profielen en creëert vele nieuwe mogelijkheden inzake de constructie en het ontwerp van de profielen.

Het is als het uitknijpen van tandpasta uit een tube

Het proces lijkt op het uitknijpen van tandpasta uit een tube. De tandpasta is een verhit, cilindrisch aluminium blok terwijl de tube tandpasta het zogenaamde instrument is. Zoals u op de afbeelding kunt zien, wordt het blok (voorverwarmd in een inductieoven tot 450-500 graden Celsius) door het instrument/matrijs geduwd waardoor het profiel in de gewenste vorm wordt gebracht.

Wanneer het profiel het instrument verlaat, wordt het met water of lucht gekoeld, waarna de profielen worden koudegetrokken terwijl deze nog steeds 'zacht' zijn. Dit verwijdert alle opbouw van spanning in het aluminium, terwijl de gewenste en juiste profielafmetingen worden bereikt. De profielen worden vervolgens gesneden waarna ze pas hun uiteindelijke sterkte gegeven wordt door te worden blootgesteld aan ofwel hitte en/of aan kou om uit te harden.

Veelzijdigheid en lage bewerkingskosten

Vergeleken met andere metalen zijn de bewerkingskosten voor de productie van aluminium profielen relatief laag. Het extrusieproces is niet alleen gunstig vanwege haar veelzijdigheid met betrekking tot het ontwerp van de profielen, maar het wordt tevens geassocieerd met relatief lage bewerkingskosten.

Expertise is een garantie voor goede ontwerpen

Zoals u ziet in ons artikel over profielontwerp, dat hier beschikbaar is (LINK), zijn er verschillende ontwerpregels waar rekening mee moet worden gehouden tijdens de ontwikkeling van het instrument. Dit garandeert u uiteindelijk het best mogelijke profielontwerp.

Daarom is het belangrijk om vanaf het begin de juiste begeleiding te krijgen. We staan klaar om u onze expertise en ervaring op dit gebied te bieden, zodat u eindigt met precies de juiste oplossing.