Gebruik van legeringen

AlloyName Usage
Naam Bruikbaarheid
EN AW-1050A

Het is de meest pure vorm van aluminium and de meest voorkomende plaatlegering. De legering heeft goede eigenschappen om te zetten en te lassen en is tevens geschikt voor oppervlaktebewerking.

Het bevat 99,5% aluminium en wordt voornamelijk geproduceerd in diktes tussen 0,5 mm - 6 mm.

 

EN AW1050A DDQ:

Het bestaat uit 99,5% aluminium en is warm gewalst tot een zachte toestand en daarmee geschikt voor dieptrektoepassingen. Het wordt voornamelijk vervaardigd in de diktes 1mm, 1,25mm, 1,5mm en 2 mm.

 

EN AW-2007

Een koperlegering die normailter tussen 4,0 en 5,0 % koper bevat. Het is geschikt voor het produceren van machineonderdelen, bouten en klinknagels. Het is vergelijkbaar met EN AW-2011, echter een beetje harder. Het is een kort-verspanende legering, welke geschikt is hoge verspaansnelheden. De legering heeft lage corrosiebestendigheid en niet geschikt voor lasdoeleinden, vanwege het hoge kopergehalte. Het voldoet niet aan de ROHS-richtlijn.

EN AW-2007 Cast

Zoals EN AW-2007, maar met minder spanning en dus meer vormstabiel.

EN AW-2011

Een koperlegering die normaliter tussen 4,0 en 5,0 % koper bevat en is geschikt voor het produceren van machineonderdelen, bouten en klinknagels. Het is vergelijkbaar met EN AW-2007, echter wat zachter. Het is een kort-verspanende legering, welke geschikt is hoge verspaansnelheden. Het brengt ook een glanzend oppervlak na bewerking. De legering heeft een hoge sterkte tegen metaalmoeheid. Het bezit een inferieure corrosiebestendigheid en is dus niet geschikt voor lasdoeleinden vanwege het hoge kopergehalte.

EN AW-2014

Een koperlegering die normailter tussen 4,0 en 5,0 % koper bevat. Het is een kort-verspanende legering. Het heeft een hoge sterkte en is vergelijkbaar met EN AW-2011 en EN AW-2007, echter wat harder. De legering wordt veelal gebruikt voor militaire doeleinden en luchtvaartindustrie. Het is goedgekeurd volgens de ROHS-richtlijn.

EN AW-2017A

Een koperlegering met een hoog kopergehalte. Het is een kort-verspanende legering. Het heeft een lage corrosiebestendigheid en is niet geschikt voor lasdoeleinden vanwege het hoge kopergehalte. Tevens niet geschikt voor decoratieve anodisatie.

EN AW-2024

Een koperlegering met een hoog kopergehalte. Het is een kort-verspanende legering. De legering heeft een lage corrosiebestendigheid, en is niet geschikt voor lasdoeleinden vanwege dat hoge kopergehalte. Het is niet geschikt voor decoratieve anodisatie.

EN AW-3003

Een mangaanlegering met een hoge corrosiebestendigheid. Het heeft een gemiddelde sterkte en is geschikt voor zowel zetten als lassen.

EN AW-3005

Een mangaanlegering met een hoge corrosieweerbaarheid. De legering heeft een gemiddelde sterkte en is geschikt om te zetten en te lassen.

EN AW-3103

Een mangaanlegering met een hoge corrosiebestendigheid. De legering heeft een gemiddelde sterkte en is geschikt voor zowel zetten als lassen.

EN AW-3103 Stucco
EN AW-3105

Een mangaanlegering met een hoge corrosiebestendgheid. De legering heeft een gemiddelde sterkte en is geschikt om te zetten en te lassen.

EN AW-5005

De legering is geschikt om te verspanen en te zetten. Het heeft een hoge corrosiebestendigheid en is tevens geschikt om te lassen. De legering is ook erg geschikt voor decoratieve anodisatie.

EN AW-5005 (Composite Panel)

Er god til bearbejdning og bukning, og har en høj korrosionsbestandighed

EN AW-5005A

De legering is geschikt voor verspanen en zetten. De legering heeft een hoge corrosiebestendigheid en goede lasbaarheid. Ook erg geschikt voor decoratieve anodisering.

EN AW-5052

De legering heeft een hoge corrosiebestendigheid en is geschikt om te lassen. Het is minder geschikt voor decoratief anodiseren.

EN AW-5083

De legering is zeewaterbestendig en heeft een gemiddelde sterkte. Het heeft een hoge corrosiebestendigheid en is geschikt voor lasdoeleinden.

EN AW-5083 Cast

Een gegoten legering die erg geschikt is voor verspaning. De legering is op voorraad met verschillende oppervlakken. De ene, gefreesd met folie, geschikt wanneer geen bewerking van de dikte is benodigd. De andere versie is niet bewerkt en daarom meer geschikt voor projecten waarbij alle kanten bewerkt zullen worden. Onthoudt u dat we een servicecentrum hebben die u op maat gezaagde afmetingen kan bieden.

EN AW-5083 Cast Milled
EN AW-5086

Het is zeewaterbestendig en heeft een gemiddelde sterkte, hoge corrosiebestendigheid en heeft een goede lasbaarheid. Gemiddelde anodiseerbaarheid.

EN AW-5754

De legering is zeewaterbestendig en heeft een gemiddelde sterkte. Het heeft een hoge corrosiebestendigheid en is geschikt voor lasdoeleinden.

EN AW-5754 Cast

Zoals EN AW-5754, maar met betere vormstabiliteit en meer geschikt voor bewerking. Het kan ook worden geleverd met een nauwkeurig gefreesde oppervlakte en geproduceerd om de beste eigenschappen voor anodiseren te bereiken.

EN AW-6005A

Het is een legering met een gemiddelde corrosiebestendigheid en het is geschikt voor lasdoeleinden. De sterkte is hoger in vergelijking met EN AW-6063.

EN AW-6026

Het is een kort-verspanende legering met een hoge sterkte en een gemiddelde corrosiebestendigheid en lasbaarheid. Datzelfde geldt voor de anodiseerbaarheid.

EN AW-6026 LF
EN AW-6060

De legering is geschikt voor decoratief anodiseren en heeft een hoge corrosiebestendigheid. De legering heeft een goede lasbaarheid.

EN AW-6061

De legering is geschikt voor decoratief anodiseren en heeft een hoge corrosiebestendigheid. Het is tevens geschikt voor lasdoeleinden.

EN AW-6063

De legering is geschikt voor decoratieve anodisering en heeft een hoge corrosiebestendigheid. Daarbij heeft het een goede lasbaarheid.

EN AW-6073

De legering is een variant op de EN AW-6082. Hij is beter geschikt om te anodiseren ten opzichte van de EN AW-6082, omdat het aluminium een meer homogeen oppervlak zal krijgen.

EN AW-6082

De legering heeft een hoge sterkte en een goede corrosiebestendigheid. Het heeft ook een goede lasbaarheid en is tevens geschikt voor  anodiseren. De legering EN-AW-6073 zal echter een meer homogeen oppervlak geven bij anodisatie.

EN AW-6082 Cast

Zoals EN AW-6082, maar meer vormstabiliteit en geschikt voor bewerking. De mechanische eigenschappen zijn lager dan EN AW-6082 T6.

EN AW-6101A
EN AW-6101B

De legering is geschikt voor anodisatie en heeft een hoge corrosiebestendigheid. De legering heeft een goede lasbaarheid.

EN AW-7010

Het is een kort-verspanende legering met een hoge sterkte. De legering heeft een lage corrosiebestendigheid en heeft een laag lasbaarheids- en anodiseerbaarheidsniveau.

EN AW-7020

Het is een kort-verspanende legering met een hoge sterkte. De legering heeft een lage corrosiebestendigheid en heeft een laag lasbaarheids- en anodiseerbaarheidsniveau.

EN AW-7021 Plancast Plus

Kort-verspanende legering met een zeer hoge sterkte. Minder spanning dan andere tooling-legeringen. Deze legering heeft een gemiddelde corrosieweerstand en is geschikt voor lassen. Bovendien is het verkrijgbaar in een dikte tot 470 mm.

EN AW-7075

Het is een kort-verspanende legering met een hoge sterkte. De legering heeft een lage corrosiebestendigheid en een laag lasbaarheids- en anoiseerbaarheidsniveau.

Hokotol

Hokotol heeft een hoge sterkte bij alle plaatdiktes, evenzo hoog als verscheidene staalvarianten. De legering heeft een lage corrosiebestendigheid. Het is geschikt voor vliegtuigen, militaire doeleinden en kunststof gegoten vormen. Het voordeel van Hokotol is dat de eigenschappen niet veranderen gedurende het verspanen.

Plastic
Weldural

Wordt gebruikt voor toepassingen waarbij bij hoge temperaturen ook een hoge treksterkte vereist is